Meretes Verden

Meretes tanker om stort, småt, midlertidigt og evigt...

23.9.06

Jeg bliver rørt til tårer...

...når jeg læser en artikel som denne. Hvor er det dog dejligt, at de gennem årene er blevet helt nære hjerteveninder. Så er vort land jo i sandhed i trygge hænder.

12 Comments:

Blogger Maltesen said...

Jeg kunne godt tænke mig at vide, hvilke værdier, der er tale om. Hvis det drejer sig om måden, hvordan man behandler andre mennesker (læs meget gerne flygtninge, indvandere mv.), så melder jeg mig ud af dette land...

23/9/06 11:53  
Blogger Merete said...

Det gør det. Det siger de, og det viser deres fælles praktiske politik jo også med al tydelighed. Så for min skyld må du gerne skrive både dit eget og mit navn på udmeldelsesblanketten:o(

23/9/06 23:56  
Blogger Maltesen said...

Done...

24/9/06 10:25  
Anonymous Anonym said...

Nej, Maltesen! Du kan da ikke bare sådan flygte fra den synkende skude! Vi er sat til at være lys og salt i verden, remember?

24/9/06 17:35  
Anonymous Anonym said...

Jeg kan i øvrigt godt lide Jens Rohdes kommentar!

24/9/06 17:35  
Blogger Maltesen said...

Folk burde ikke være bange for deres regeringer. Regeringer burde være bange for deres folk...

24/9/06 20:33  
Anonymous Anonym said...

Regeringer burde frygte og elske Gud så de stræbte efter det som er godt for alle mennesker. Hvis de gjorde det, ville de i folket der øver ondskab, være bange for regeringen, og alle andre ville elske den. (Desværre er det jo nok de fleste der i et eller andet omfang øver ondskab, både i folket og i regeringen...)

25/9/06 05:23  
Blogger kirsten said...

@Nikolaj, sympatisk tanke, men har ærligt talt svært ved at tage din kommentar seriøst angående det, at "regeringer skal elske og frygte Gud"... Snarere tror jeg, at de kristne selv skulle besinde sig på, hvilke partier, der rent faktisk kæmper for politiske sager, der kommer flest mennesker til gode...

25/9/06 08:04  
Blogger Maltesen said...

Citatet var taget fra V for Vendetta...

Men, ellers er jeg uenig med dig ud fra den verden, vi nu engang lever i.

25/9/06 17:38  
Anonymous Anonym said...

@Kirsten: Selvfølgelig skal vi kristne selv leve op til vores demokratiske ansvar og sætte vores kryds ved det parti, vi mener bedst varetager alle (eller flest muligt) menneskers bedste. Min kommentar var blot ment som et korrektiv til Maltesens Vendetta-citat, når vi nu var i gang med at udtale os om hvad regeringer burde gøre.

@Maltesen: Hvad er det i den verden vi lever i, der gør at regeringer ikke burde frygte og elske Gud så de stræber efter det der er det bedste for alle mennesker? (Og lad nu være med at sige "religionsfrihed" eller "pluralisme", for du er jo selv medlem af et parti hvis politik et eller andet sted tager udgangspunkt i at frygte og elske Gud, hvilket ikke forhindrer jer i at gå ind for religionsfrihed og pluralisme!).

26/9/06 12:02  
Blogger Maltesen said...

@Nikolai: Jeg er medlem af det pågældende parti pga. dets helhedspolitik og ikke af religiøse grunde. Som privatperson kan jeg sagtens følge dig, men må henvise til Martin Luthers toregimente-lære...

26/9/06 16:28  
Anonymous Anonym said...

Det er præcis Luthers toregimentelære jeg bekender mig til. Ifølge den er den verdslige øvrighed Guds tjener.

Som kristen, Maltesen, ville du da ikke betragte det som et ideal at alle mennesker var kristne, deriblandt også regeringsledere? Og er det ikke naturligt at en kristen regeringsleder lader sin gudsfrygt præge sin embedsførelse? (Og nej, jeg taler ikke om teokrati; jeg har ikke sagt noget om at han skal anvende religiøse argumenter over for ikke-religiøse personer, hvilket i sagens natur er absurd).

27/9/06 10:52  

Send en kommentar

<< Home